Events

No Events are found.

BierBoutique

Liever dan je kostbare tijd te verdoen met mythes die je overal kunt lezen, dompelen we je onder in smaakcombinaties die je nergens anders kunt proeven. Met een serie speciaal samengestelde bieren die je nergens anders tegenkomt. De bieren van Dr. Beer zijn niet gesponsord door grote brouwerijen. Niet dat er iets mis is met grote brouwers, maar om tot de evenwichtige opbouw van een bijzonder smaakpalet te komen is keuzevrijheid een absolute noodzaak.

BeerBoutique tilt het begrip degustatie naar een hoger niveau. Dr. Beer heeft immers een missie; de emancipatie van jouw smaakpapillen. Je leert daarom onder meer:

  • Genieten van exclusieve bieren en mooie spijzen, mét verstand van zaken;
  • Fabels onderscheiden van feiten;
  • Geuren écht herkennen (zodat je nooit meer hoeft te doen alsof);
  • De basisprincipes begrijpen van foodpairing met bier;
  • Al je nieuwe kennis toepassen in de praktijk.

Maar bovenal is BeerBoutique een bijzonder fijne avond met vrienden, waarop je bovendien leert hoe een bier aan zijn smaak komt, en hoe een meesterbrouwer zorgt voor kwaliteit en consistentie. Wat het verschil is tussen fabrieksbier en artisanaal bier. Dr. Beer is gediplomeerd zytholoog en meesterbrouwer. Geen enkele vraag die jij en je vrienden kunnen bedenken blijft onbeantwoord, dat is een belofte waar je Dr. Beer aan mag houden.

Dr. Beer leert je geuren te herkennen in het bier en bij naam te benoemen. En je maakt kennis met échte bierpairing met eten, in de traditie van ’s werelds meest gelauwerde chef-kok Ferran Adriá.

En dan opeens, halverwege de avond ga je denken: hoe onthoud ik dit allemaal? Ik wil iets doen met al deze kennis. Ik wil thuis ook weleens experimenteren met alle bijzonder smaken die ik vanavond heb ontdekt. Eens iets anders doen dan mijn gasten vervelen met weer een Crozes-Hermitage of een Châteauneuf-du-Pape bij de asperges.
Maak je geen zorgen. Dr. Beer laat nooit iemand met lege handen naar huis gaan. Na een avond vol overheerlijk eten en drinken is er voor iedereen een smaakgids dat precies aansluit bij dat wat je over bier en foodpairing hebt geleerd. Zodat je thuis als liefhebber goed beslagen ten ijs komt wanneer je een bijzonder diner voor vrienden in gedachten hebt.