Home

Dr. Beer stelt de norm voor bierdegustatie en foodpairing

Walhalla voor smaakavonturiers

Bier is hot. Goede sier maken met een wijnproeverij is er in 2017 beslist niet meer bij. Hoe dat komt? Het zal iets met hip en happening te maken hebben, zeker. Maar er zit veel meer achter. De stormachtige ontwikkelingen in de wereld van het ambachtelijk gebrouwen bier. De toenemende waardering voor bijzondere geur- en smaakcombinaties. Het alsmaar groeiende aanbod van artisanale bieren uit binnen- en buitenland. Wijn is uit. Bier is in. Wen er maar aan. Dr. Beer helpt je daar alvast een beetje mee.

enkele tevreden zakelijke klanten

Hoe bierdegustatie een Antwerpse sensatie werd

Dr. Beer werd in 2013 opgericht door drijvende kracht Jeroen Peeters. Als gediplomeerd zytholoog zag hij al enige tijd met lede ogen aan hoe de moderne bourgondiër culinair steeds meer van hetzelfde voorgeschoteld krijgt. Mensen met smaak en gevoel voor avontuur. Mannen en vrouwen die graag lekker eten en drinken en daarbij verrast willen worden door bijzondere drank & spijscombinaties. Kortom, mensen zoals jij.

En dus ging Jeroen op zoek naar de ultieme bekoring van deze tijd. Hij speurde de continenten af om bijzondere bieren naar Antwerpen te halen. Geur, kleur en smaak combineerde hij met de meest uiteenlopende amuses uit de verfijnde keukens van verschillende toprestaurants. Hij sprak met sterrenkoks en bleef zijn bierselectie perfectioneren tot hij tenslotte tot de ideale foodpairing en bierdegustatie kwam.

Culinair avontuur

Twee jaren werkte hij aan de ultieme smaakbeleving, tot zijn proefpanels unaniem en eensluidend oordeelden: Dr. Beer is een uniek culinair avontuur dat je zelfs de duurste wijnen doet vergeten. Of zoals Jeroen het zelf zegt: “bier kan een complexiteit bereiken die zelfs de edelste wijnen ver overstijgt”.

Inmiddels hebben de betere restaurants en ook cafés het concept van Dr. Beer omarmd. Dat betekent voor jou als fijnproever dat de beleving, waaraan Jeroen zo lang heeft geschaafd, nu ook voor jou bereikbaar is. En dat was toch waar het ooit allemaal om begon, nietwaar?
Wil je weten waar je de smaaksensatie van Dr. Beer zelf kunt ervaren?

Een zytholoog is een bierkenner die zich bezighoudt met het proeven van bier.

Wat is een Zytholoog?

Zythologie is een samenstelling van de Griekse woorden zythos, dat bier betekent, en logos, de studie van. In landen met een rijke bierhistorie zoals België kan je een opleiding tot zytholoog volgen. Je leert dan alles over de geschiedenis, het brouwen en het degusteren van bier. (Bron: Wikipedia)

Foodpairing: fijnzinnige smaken veredeld door bier

Ferran Adrià, de meesterkok die zes jaar lang de ranglijst van beste restaurants ter wereld aanvoerde, liet bij de Catalaanse brouwer Estrella Damm een eigen bier brouwen. Hij zocht een bier dat het beste in zijn fijnste gerechten naar boven haalde. Dat werd Estrella Damm Inedit. Et voila, foodpairing in optima forma.

BeerBoutique verfijnt je smaak

Na een avond BeerBoutique ben je een compleet ander mens. Vrienden bewonderen je om je bierkennis. Om je verfijnde smaak. En als er iets bijzonders georganiseerd moet worden, kijkt iedereen automatisch naar jou. Tja, dat is een risico. Maar als iemand daarmee kan omgaan, ben jij het.

BeerBanquet overstijgt elke verwachting

Het juiste bier vinden bij een exquis gerecht is een uitdaging. Maar met Beerbanquet gaat Dr. Beer zelfs nog een stapje verder. Spijs en drank worden op elkaar afgestemd, om zo tot de ultieme harmonie te komen. Vanaf dit voorjaar te beleven in een select aantal toprestaurants.

De garantie van Dr. Beer

Een avond met Dr. Beer – of dat nou in je favoriete café is, in een sterrenrestaurant of gewoon bij je thuis – levert je behalve een hemelse smaakbeleving:

 

  • Eeuwige roem voor het organiseren van het evenement van het jaar;
  • Een tas vol parate anekdotes om de tofste peer op elke verjaardag te zijn;
  • Zoveel culinaire kennis dat iedereen reikhalzend uitziet naar het volgende diner met bier bij jou thuis.

Dat is de keiharde garantie van Dr. Beer. Bepaald niet kinderachtig, of wel?